Markette meydana gelen olayda, şahsın bir kadına tacizde bulunması ve ardından hiçbir tepki göstermeden yoluna devam etmesi kameralara yansıdı. Görüntüler, marketin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, ilimizin merkezinde bulunan bir zincir markette meydana gelen taciz olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ekici, olayın akabinde kolluk kuvvetlerinin anında müdahale ederek şüpheliyi gözaltına aldığını belirtti.

Yapılan ihbar üzerine hızlı bir şekilde harekete geçildiğini vurgulayan Vali Ekici, akli dengesi bozuk olan vatandaşın adli sürecin devam ettiği bilgisini verdi. Ayrıca, olayın ardından şüphelinin gerekli sağlık kontrolü ve tedavisi için ilgili birimlere sevk edildiğini de açıkladı.

Vali Ekici açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “

İlimiz Merkezde bulunan bir zincir markette akli dengesi bozuk olan bir vatandaş tarafından alışveriş yaptığı esnada bir bayan müşteriye yönelik gerçekleştirilen taciz olayı ile ilgili; yapılan İhbar üzerine kolluk kuvvetlerimiz olaya anında müdahale ederek akli dengesi bozuk olan vatandaşımızı gözaltına almıştır.

Konuyla ilgili adli süreç devam etmekte olup, akli dengesi bozuk olan (ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanınca %40 engelli raporu verilen; organik olmayan psikoz, tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen) vatandaşımız gerekli sağlık kontrolü ve tedavisinin yapılması için sevk edilmiştir.

Haber: H. Murat Taner