Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, ilçeye bağlı Kale Mahallesi’nde devam eden doğalgaz yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Özalp, yürütülen çalışmaların planlanan etaplar doğrultusunda sürdüğünü belirterek, ilçenin altyapı yatırımları açısından önemli bir aşamada olduğunu ifade etti.
İlçede ilk doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının 2019 yılının Eylül ayında başlatıldığı, etap etap ilerleyen süreç kapsamında mahallelerde doğalgaz kullanımının yaygınlaştırıldığı bildirildi. Yapılan çalışmalar sayesinde birçok mahallede doğalgaz kullanımına geçildiği ve vatandaşların daha konforlu bir ısınma imkânına kavuştuğu kaydedildi.
Başkan Özalp, Vizelilerin en iyi hizmetleri hak ettiğini vurgulayarak, verilen sözlerin yerine getirilmesi adına çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini dile getirdi. İlçedeki doğalgaz altyapısının tamamlanmasına yönelik kararlılığın devam ettiğini belirten Özalp, sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.
GAZDAŞ ile belediye arasında imzalanan protokol doğrultusunda ilçede doğalgaz kullanım oranının yüzde 90 seviyesine ulaştığı, kalan 12 kilometrelik hattın ise 2026 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Ayrıca, halen taşımalı sistemle sürdürülen doğalgaz kullanımının 2026 yılında Saray’dan çelik boru hattı ile ilçeye ulaştırılacağı ve bu sayede taşımalı sistemin tamamen sona ereceği ifade edildi.




