Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vize ilçesinde nohut ekiliş alanlarının kontrol edildiğini duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde, İlçe Müdürlüğü'nün yürüttüğü %75 hibeli "Nohuta Vize Çıktı Projesi" kapsamında üretim yapan çiftçilerin tarlaları denetlendi.

Müdür Özbaş, Cenaze Törenine Katıldı Müdür Özbaş, Cenaze Törenine Katıldı

İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, nohut bitkilerinin fenolojik gözlemleri yapıldı. Bu kontroller sırasında bitkilerin gelişim aşamaları incelendi ve olası sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri sunuldu.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ‘’Vize ilçemizde nohut ekiliş alanları kontrol edildi. Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, İlçe Müdürlüğümüzün yürüttüğü %75 hibeli “Nohuta Vize Çıktı Projesi”nden aldıkları tohumlarla üretim yapmakta olan üreticilerimizin tarlaları, İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından kontrol edilerek, bitkilerde fenolojik gözlemleri yapıldı.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner