Kırklareli merkezde 660 Sokak ile Kurupaşa Çeşme Sokak'ın birleştiği köşede yeraltından sızarak yüzeye çıkan su dikkat çekti. Asfalt yüzeyden çıkarak yol boyunca akan su, Nüshet Somay Caddesi çıkışındaki mazgallardan yağmur suyu hattına karıştı.

Temiz suyun yağmur suyu kanalına karışması, son aylarda sık sık meydana gelen su borusu arızalarını yeniden gündeme taşıdı. Kent genelinde neredeyse her hafta birkaç kez yaşanan boru patlakları nedeniyle Kırklareli Belediyesi ekipleri birçok noktada su kesintisi yaparak onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

660 Sokak ile Kurupaşa Çeşme Sokak kesişiminde görülen sızıntının da yeni bir arızanın habercisi olabileceği değerlendirilirken, yüzeye çıkan ve boşa akan temiz su milli servetin kaybı olarak dikkat çekiyor. Olası bir boru arızasının tespit edilmesi halinde belediye ekiplerini yeni bir tamirat süreci, zaman kaybı ve ek maliyet bekliyor.

Öte yandan belediye ekipleri haber yayına hazırlandığı saatte çalışmalara başlayarak arızanın boyutunu tespit etmek amacıyla kazı çalışması gerçekleştirdi.
Haber: H. Murat Taner





