Lüleburgaz Kırıkköy İlkokulu, çevre ve doğa bilincinin geliştirilmesine önem vererek TEMA Vakfı gönüllüsü oldu. TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumluları Resul Çokan ve Sibel Kocaman, okulda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

İlkokul öğrencilerine yönelik "Toprak Dersem Çık" ve "Su Varlıkları" sunumları yapıldı. Anasınıfından 8. sınıfa kadar olan öğrencilere Orman Haftası ve Su Günü dolayısıyla "Toprak" ve "Su" hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Özellikle 5.6.7.8. sınıflara "İklim Değişikliği" konusunda farkındalık sunumu yapıldı.

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Sunumlar sırasında öğrenciler, Türkiye Çöl Olmasın mesajını alarak sunumlara ilgiyle katıldılar. Doğa eğitimleri kapsamında sunulan bilgilerle ekolojik okur yazar öğrencilerin yetişmesine katkı sağlandı.

Sunumlar sırasında özellikle suyun önemi vurgulandı. Tatlı su, tuzlu su, denizler, buzullar, barajlar, su döngüsü ve su varlıkları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Su canlıların yaşaması için hayati öneme sahip olduğu vurgulanarak, öğrencilerin suyun değerini anlamaları ve koruma bilinci kazanmaları hedeflendi.

Okul müdürü Celalettin Balcı, müdür yardımcısı Selcan Kahraman ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen eğitimlerde, çocukların doğa ile ilişkisi, doğa eğitimi, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirilmesi amaçlandı.

 Haber: H. Murat Taner