Sanatçı İnci Erköy, Türkan Saylan'ı anma adına özel bir karakalem çalışması gerçekleştirdi. Bu değerli eseri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şubesi'ne hediye etti.

Eserin teslimi sırasında Şube Başkanı Birsen Meriç, duygusal bir törenle Erköy'e teşekkür etti. Meriç, Erköy'ün bu anlamlı çalışmasını şubenin duvarına asarak Türkan Saylan'ın anısını yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. 

Meriç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili dostum  İnci Erköy 'ün muhteşem karakalem Türkan Saylan resmi şube duvarımızda yerini aldı.Bu duyarlı davranışı için arkadaşıma şube yönetim kurulu adına çok teşekkür ederim.” 

Türkan Saylan, Türk hekim, bilim insanı ve sosyal aktivist olarak tanınan önemli bir figürdür. Özellikle sağlık ve eğitim alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Saylan, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında da öncü bir rol üstlenmiştir.

İstanbul’da vatandaşlar “Kurtuluşa Giden İlk Adım” yürüyüşünde bir araya geldi İstanbul’da vatandaşlar “Kurtuluşa Giden İlk Adım” yürüyüşünde bir araya geldi

Haber: Arzu Dursun Atay