Kırklareli Valisi Birol Ekici, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Nisan'ın "Dünya Sağlık Günü" olarak kabul edildiğini ve bu günü takip eden haftanın da "Dünya Sağlık Haftası" olarak kutlandığını belirtti. Vali Ekici, sağlığın her birey için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için de son derece kritik olduğunu vurguladı.

Sağlığın, her insanın doğumundan itibaren elde ettiği ve insan olmaktan kaynaklanan bir hak olduğunu dile getiren Vali Ekici, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 7 Nisan “Dünya Sağlık Günü, ve bugünü takip eden hafta da ‘Dünya Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir hak olan sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için de son derece önemlidir. Ancak bireyleri sağlıklı olan toplumlar gelişim gösterebilmektedirler. Bu sebeple, bir ülke için sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, o ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Gelişmekte olan ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunulmasında ulaşmış olduğu seviye de bu açıdan sevindirici ve gurur vericidir.

Devletimiz, tüm vatandaşlarımızın hayatını sürdürme, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkını her zaman korumuş, desteklemiş ve gerekli çalışmaları yapmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvik ve destekleri ile sağlık alanında ülkemizde büyük bir dönüşüm yaşanmıştır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden devletimizin izlediği politikalar sayesinde son yıllarda sağlık alanında ülkemizde ve ilimizde çok önemli yatırımlar gerçekleştirilmiş, vatandaşlarımızın aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesi hızla yükselmiştir.

Kırklareli, sağlık alanında yaşanan gelişmelerle sağlık kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Vatandaşlarımızın daha iyi sağlık  hizmeti alabilmesi ve sağlık personelimizin daha iyi imkânlarla çalışabilmesi için yeni yatırımlar hızla yürütülmektedir.

Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek demektir. Ülkemizin geleceğinin daha aydınlık olmasının yolunun sağlıklı nesillerin yetişmesiyle mümkün olacaktır.

Başkan Yayla, Nikah Şahidi Oldu Başkan Yayla, Nikah Şahidi Oldu

Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlarım.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Arzu Dursun Atay