ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Meriç, bilimin hayati önemine vurgu yaparak, dünyanın en çok bilim insanlarına, doktorlara ve sağlık emekçilerine ihtiyacı olduğunu belirtti. Sağlık taramalarının önemine dikkat çeken Meriç, son yıllarda sağlık çalışanlarının maruz kaldığı itibarsızlaştırma ve fiziksel saldırılara da değindi.

COVID-19 salgını döneminde sağlık çalışanlarının kahramanlığını vurgulayan Meriç, onların fedakarlıkları sayesinde salgının üstesinden gelindiğini ifade etti. Hekimlerin ve sağlıkçıların canlarını hiçe sayarak insanlığa hizmet ettiklerini belirten Meriç, onların 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilecekleri günlerin umut edildiğini dile getirdi. Ayrıca, ÇYDD'nin kurucu başkanı Türkan Saylan'ı ve tüm tıp insanlarını da saygıyla anan Meriç, sağlık çalışanlarına direnç ve başarılar diledi.

Sertifikalar Sahiplerini Buluyor Sertifikalar Sahiplerini Buluyor

Başkan Meriç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Ben sadece Yüreği insan sevgisi ile dolu bir hekimim. Ülkemi,insan haklarına ve hukuka saygılı,demokrasiye inanan hükümetlerin idare etmesini isteyen bir vatanseverim.’

‘Hayat sana teşekkür ederim, bana güzel işler yapma gücü verdiğin için’ Prof. Dr. Türkan Saylan

Bilimin her şeyden önemli olduğunu, dünyanın en çok bilim insanlarına, doktorlara sağlık emekçilerine ihtiyacı olduğunu, sağlık taramalarının önemi ve elzemliği bir kez daha yineliyoruz.

Ne yazık ki son yıllarda toplum yararına emek veren birçok meslek gurubunda olduğu gibi, siz hekimlerimiz ve tüm sağlıkçılarımız fiziksel saldırılara varan itibarsızlaştırma ile karşı karşıya bırakılıyor. Oysa covid 19 salgını dünyayı ve ülkemizi abluka altına aldığında sadece ve sadece siz hekimler ve sağlıkçılar canlarınızı hiçe sayarak, ölümü göze alarak çare oldunuz, şifa oldunuz.

Dileriz insan onuruna yakışır biçimde yaşayabilecekleri günlerin gerçekleşmesi, haklarını alabilmeleri umudu ile mucizeler yaratan kahraman doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Başta kurucu başkanımız Türkan Saylan olmak üzere ÇYDD 'inde umut olmuş, mücadele etmiş, kendilerini insanlığa adamış yol arkadaşlarımız hekimlerimizin gününü kutluyor, direnç diliyorum. Yitirdiğimiz tüm tıp insanlarının ruhları şad olsun!’’

Haber: Arzu Dursun Atay