Başkan Yayla, Sergi Açılışına Katıldı Başkan Yayla, Sergi Açılışına Katıldı

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, Osmanlı Dönemi'nin unutulmaz lezzetlerinden biri olan Elma Dolması'nı tanıtarak lezzet yolculuğuna davet ediyor. Osmanlı mutfağının zengin mirası içerisinde önemli bir yere sahip olan Elma Dolması, domatesin henüz tanınmadığı dönemlerde kuru meyveler ve etin birleşimiyle hazırlanıyordu. Çoğunlukla pirinç, et ve kuru meyvelerle doldurulan oyulmuş elmalar, sofralarda özel bir yere sahipti.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti teması çerçevesinde bu tarihi lezzeti günümüze taşıyarak meraklılarıyla buluşturmayı hedefliyor. Elma Dolması'nın eşsiz tadını deneyimlemek isteyenler için iletişim kanallarını açık tutan enstitü, lezzet yolculuğuna davet ediyor.

Haber: Arzu Dursun Atay