Öğrenciler, trafik güvenliği konusundaki bilgi ve farkındalıklarını test etme fırsatı bulacakları bu yarışmaya katılmak için http://ogm.eba.gov.tr/yarisma adresinden başvuru yapabilecekler. Yarışmanın başlama tarihi 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 14.00 olarak belirlenmiş olup, sonuçlar aynı gün saat 21.00'de ogm.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Yarışma, öğrencilere toplamda 20 sorudan oluşan bir sınav formatıyla sunulacak. Her sorunun yanıtlama süresi ise 15 saniye olarak belirlendi. Bu süre zarfında öğrenciler, trafik kuralları, trafik işaretleri, güvenli sürüş teknikleri gibi konularda bilgilerini test edecekler. Yarışmada başarı elde eden öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Birinci olan öğrenciye elektrikli bisiklet, ikinciye dağ bisikleti ve üçüncüye bisiklet ödülleri sunulacak.

Yarı Finalde Heyecan Dorukta Yarı Finalde Heyecan Dorukta

Detaylar hakkında öğrencileri bilgilendirmek için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “‘Karayolu Trafik Güvenliği’” konulu liseler arası bilgi yarışması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlemektedir. Yarışmaya başvurular http://ogm.eba.gov.tr/yarisma adresinden yapılacaktır. Yarışma 11 Mayıs 2024 Cumartesi Saat 14.00 başlayacak olup; sonuçlar11 Mayıs 2024 Cumartesi saat 21.00 da ogm.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Yarışma 20 sorudan oluşmaktadır ve her sorunun yanıtlama süresi 15 saniyedir. Birinciye elektrikli bisiklet, ikinciye dağ bisiklet ve üçüncüye bisiklet ödülü verilecektir. Yarışmaya katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.”

Haber: Arzu Dursun Atay