14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Kırklareli Merkez Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda görevli personel ve Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü adına İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Nilgün Sema Çomaklı ile Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit adına bir konuşma yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Nilgün Sema Çomaklı, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı!

Her şeyin başı sağlık dediğimiz, yeri hiçbir maddi değerle ölçülemeyen sağlığın koruyucularının günü.

Temelinde insan sevgisi, özveri, sabır gibi birçok yüksek ahlaki değerleri barındıran sağlık hizmetlerinin vazgeçilmezi başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın üstün gayret ve çabalarını tıp bayramı hasebiyle tebrik ediyoruz.

Ekonomik Gelişmeler Değerlendirildi Ekonomik Gelişmeler Değerlendirildi

Yaşam için temel şart ve Anayasal bir hak olan sağlık, insan ve insan hayatına verilen önemin bir göstergesidir. İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli, en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir; onların sorunlarını, dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinin bir ferdi gibi gördükleri insanlar olabilir.

Böylesine zor bir görevi büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, sağlık sistemimizin bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı yapmıştır. Gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri sağlıktır. Ülkemiz, sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir toplamış ve birçok ülkeye örnek gösterilmiş, gösterilmeye devam etmektedir. İlimizde de gerek aile hekimliği sistemi, gerek 112 acil sağlık hizmetleri, gerekse tedavi edici hizmetler ya da evde sağlık hizmetleri alanında birçok başarılı hizmetlere imza atılmaktadır. Bütüncül sağlık hizmeti anlayışı ile insan odaklı olarak çalışmalarımızı Sağlık Bakanlığımızın önderliğinde büyük bir titizlik ve özveri ile birlik ve beraberlik içinde sürdürmekteyiz. Bunun en önemli örneğini covid 19 pandemisi ve Kahramanmaraş depremlerinde gösterdik. Sağlık camiası en büyük sınavını bu zorlu zamanlarda verdi. Pandemi de, depremde ve savaşlarda hayatını kaybetmiş Sağlık Şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Güzel ülkemizin ve Kırklareli’mizin dört bir yanında fedakarca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. İyi ki varsınız!” dedi.

Artık kendi bünyemizde eğitim veriyoruz

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör ise “Ülkemizde 197 yıldır kutlanmaya çalışılan Tıp Bayramının bu sene Fakültemiz açısından ayrı bir özelliği var. Bunun temel nedeni 2019 yılında eğitime başladık ve bu sene ete kemiğe bürünerek artık öğrencilerimizi, kendi bünyemize almaya başladık. Şu an 12 profesör, 6 doçent, 22 doktor öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi ile toplam 46 kişi ile şehrimize hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah her geçen gün bu sayımız gittikçe artacaktır. Bu sayılar arttıkça da bizin vereceğimiz eğitim ve hizmet kalitesi de bu ölçüde daha iyiye gidecektir buna yürekten inanıyorum. Bütün tıp mensuplarının, sağlık çalışanlarının bu bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı ile tören sona erdi.

Haber: H. Murat Taner