Kırklareli Valisi Uğur Turan, Asrın Felaketi olarak hafızalara kazınan 6 Şubat depremlerinin sene-i devriyesi dolayısıyla Hızırbey Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı. Kıymetli hemşehrilerin yoğun katılım gösterdiği programda, 6 Şubat depremlerinde ve ülkemizde yaşanan tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşların ruhları için dualar edildi.

Çocuklar Güvende İçin Saha Çalışması Yapıldı
Çocuklar Güvende İçin Saha Çalışması Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, okunan dualarla birlikte deprem ve diğer afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlar rahmetle yâd edildi. Manevi atmosferin hâkim olduğu programda, birlik ve beraberlik duygusu ön plana çıkarken, vatandaşlar yaşanan acıların unutulmadığını bir kez daha hissetti.

Programın ardından değerlendirmede bulunan Vali Uğur Turan, asrın felaketinde ve diğer afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu. Vali Turan, Rabbimizin ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza etmesini niyaz ettiğini ifade etti.

Mevlid-i Şerif programının ardından eda edilen Cuma namazını müteakip, cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu. Program, dualar ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi