Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Ahmet Cevdet Paşa Yurdu’nda, yurt psikoloğu tarafından “Sen, Ben ve Biz (Aile)” temalı atölye çalışması düzenlendi. Öğrencilerin yoğun katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirilen etkinlik, aile kavramının birey üzerindeki etkilerini ve aile içi iletişimin önemini ele alarak dikkat çekti. Atölye sırasında öğrenciler kendi duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı bulurken, aile ilişkileri üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.
Etkinlik boyunca öğrencilerin soru ve sorunları dinlenerek, aile yapısı çerçevesinde karşılaşılan güçlükler ve bu güçlüklerle başa çıkma yöntemleri üzerinde duruldu. Atölye çalışması, özellikle gençlerin aile kavramına dair farkındalık kazanmasını, aile içi iletişimde sağlıklı yaklaşımlar geliştirmesini ve duygusal dayanıklılıklarını güçlendirmesini amaçladı. Yurt psikoloğu, öğrencilerin aktif katılımının süreci daha verimli hale getirdiğini belirterek, benzer çalışmaların belirli aralıklarla devam edeceğini ifade etti.
Atölyeye katılan öğrenciler, etkinliğin kendilerine önemli kazanımlar sağladığını ve aile ilişkilerine farklı bir açıdan bakmalarına yardımcı olduğunu dile getirdi. Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise gençlerin sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunacak bu tür çalışmaların sürdürüleceğini vurgulayarak, yurtlarda öğrencilerin ihtiyaç duyduğu destek mekanizmalarının güçlendirileceğini açıkladı.




