Kırklareli Kent Konseyi, çevre hassasiyeti ve kamu yararı adına önemli bir adım attı. Koza Altın İşletmeleri'nin Kula Köyü yakınlarında yürütmeyi planladığı altın işletme ruhsatı için verilen "ÇED Gerekli Değildir" kararına karşı mücadele başlatıldı. Bu kararın çevresel etkileri ve yerel halkın yaşamına olası zararları göz önünde bulundurularak, Kula Köyü adına iptal davası açıldı.

Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Av. Ozan Topuz, konuyla ilgili olarak halkın çıkarlarını korumak adına önemli bir adım atıldığını vurguladı. Konsey üyeleri arasında yer alan DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem ve bilimsel destek sağlayan Prof. Doğan Kantarcı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen bu girişim, çevre bilinci ve halkın yaşam kalitesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kırklareli Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kamuoyuna duyurulur: Koza Altın İşletmeleri A.Ş.(Koza) tarafından Kırklareli ili, Kofçaz ilçesi, Kula köyü civarında S:86850 işletme ruhsatlı (ER: 3386291) “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı Kula Köyü Köyünü vekaleten iptal davası açılmıştır. Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Av. Ozan Topuz, Kırklareli Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, bilimsel hazırlıklarıyla bizlere destek veren Prof. Doğan Kantarcı hocamıza, emek veren tüm arkadaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına katkıları için teşekkür ederiz. Şu an söyleyebileceğimiz; artık söz ve sorumluluk yurttaşlarda yani hepimizde.’’ ifadelerine yer verildi.

Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay