88 yaşında üretmeye devam ediyor 88 yaşında üretmeye devam ediyor

Sıfır Atık seferberliği kapsamında Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kar Gıda İnşaat Giyim ve Spor Malzemeleri Limited Şirketi arasında “Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor” işbirliği projesi imzalandı. Bu proje ile fabrikada imalat süreci sonucunda ortaya çıkan atık kumaş parçaları, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla huzurevlerinden, Kırklareli Sosyal Dayanışma Merkezlerinden (SODAM) ve kadın konukevlerinden hizmet alan kadınların emeğiyle çeşitli ürünlere dönüştürülerek çevreye ve kadınların mesleki eğitim faaliyetlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Geri Dönüşüm mantığıyla atıkların tekrar hammadde haline getirilmesi hedeflenirken, Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle bu süreç “İleri Dönüşüm” aşamasına taşınmıştır. İleri Dönüşüm, üretim atıklarından daha değerli bir ürün elde edilmesi anlamına geliyor. Bu projede kadınların yaratıcılığı, sanatı ve emeği ile atık malzemeler yeni ürünlere dönüştürülerek hem ekolojik hem de sosyo-ekonomik katkı sağlanıyor.

“Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor” projesi kapsamında, fabrika imalat sürecinde ortaya çıkan atık kumaş malzemeler yakılarak imha edilmek yerine SODAM’lar, kadın konukevleri ve huzurevlerinden hizmet alan kadınlar ile meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin eğitimlerinde değerlendirilerek ekonomik değeri olan ürünlere dönüştürülüyor. Bu sayede doğaya katkı sağlanırken, kadınların ekonomik olarak güçlenmelerine ve mesleki eğitimlerine destek olunuyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay