Kırklareli'nde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi ve Atletizm Geliştirme Projesi Kros yarışmaları, Balıkesir ilinden katılan sporcuların önemli başarılarına sahne oldu. Bu yarışmalar kapsamında sporcular, hem bireysel hem de takım olarak üstün performans sergileyerek dikkat çekici dereceler elde etti. İşte Balıkesir'i temsil eden sporcuların kazandığı başarılar:

2011 Doğumlu Kızlar kategorisinde mücadele eden sporculardan Eda Bedir, 2. sırayı, Berra Çolak ise 3. sırayı elde ederek önemli bir performans sergiledi. Aliye Define Metin ise 6. sırayı alarak takım arkadaşlarıyla birlikte 2. sırada yer aldılar.

2011 Doğumlu Erkekler kategorisinde Seyit Ahmet Kül ve Doğukan Akan, sırasıyla 2. ve 3. olarak önemli bir başarı elde ettiler. Ayrıca, Resim Erkavalcıoğlu 8. sırada yer aldı. Bu başarılarla birlikte, takım olarak da 2. sırayı başarıyla tamamladılar.

2010 Doğumlu Kızlar kategorisinde Ayşe Simay Şahan, 1. sırayı alarak önemli bir başarı elde etti.

2010 Doğumlu Erkekler kategorisinde ise Utku Çakır 5., Resül Dağ 9., Talip Eren Özmen ise 14. sırayı elde ettiler. Takım olarak ise 3. sırayı başarıyla tamamladılar.

Ayrıca, 2012 doğumlu sporculardan oluşan 4 x 1000 Metre Mix Bayrak Takımı, büyük bir başarıya imza atarak önemli bir derece elde etti. Takımın başarılı isimleri arasında Muhammed Ali Kaya, Elvin Aydemir, Erva Buğlem Özşen ve Hakkı Poyraz yer alıyor.

Haber: Arzu Dursun Atay