Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, 31. Uluslararası Kırklareli Karagöz, Kültür & Sanat ve Kakava Festivali öncesinde düzenlenen tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının başında coğrafi işaretli ürünlere dikkat çeken Bulut, festivalin tanıtım gücünün kentin değerlerinin markalaşmasına da katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

Toplantının başında konuşan Başkan Bulut, “Coğrafi işaretli ürünlere vurgu yapalım. Üzerinde durduğumuz konulardan biri de coğrafi işaretli ürünlerimiz. İnşallah güzel bir tanıtım süreci olur. Markalaşmamız gerekiyor. Mevcut markalarımızı da doğru anlatmamız gerekiyor. Bu tür organizasyonlarımızı onlara da hizmet edecek şekilde hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Festivalin bütçesi ve sponsor destekleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Bulut, organizasyonun yaklaşık 20 milyon liralık bir maliyetle gerçekleşeceğini, bu bütçenin yaklaşık yüzde 50’sinin sponsor destekleriyle karşılandığını belirtti.

Bulut, “Sponsorluk süreci devam ediyor. Yaklaşık 20 milyon maliyeti olan bir süreç. Şu an yüzde 50’lik bir sponsorluğa ulaştık. Bu toplantı öncesi yine sponsor görüşmelerindeydim. Burada tüm sponsorlarımıza, festivali sahiplenen herkese teşekkür ediyorum. Hiçbir beklenti olmadan ilin bu değerlerini yaşatmak için onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Zaten Kakava’da onlara bu konuda ayrıca teşekkür edeceğiz. Hem sahnelerimizden, hem billboardlarımızdan hem de sonrasında teşekkür edeceğiz,” dedi.

Babaeski’de Trafik Haftası Coşkusu
Babaeski’de Trafik Haftası Coşkusu
İçeriği Görüntüle

Festival düzenlenmesine yönelik eleştirilere de değinen Başkan Bulut, belediyenin mevcut borç yapısına rağmen kültürel etkinliklerden tasarruf etmeyeceklerini ifade etti. Bulut, “'Belediyenin borcu zaten çok. Bu kadar borçlu bir belediye de ne gerek var festival yapmaya' diyenler olabiliyor. Bu tip eleştiriler de almıyor değiliz. Ama hep vurguladığımız bir şey var. En iyi altyapıyı da yapsanız, en güzel binaları da yapsanız hepsi yıkılabiliyor. İşte Gazze, Filistin, Ukrayna… Ama milleti millet yapan, milleti devamlılığını sağlayan, varlığının devamlılığını sağlayan en önemli unsur birlik beraberlik ruhu. Biz bu organizasyonlarla bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunları korumamız lazım. En iyi binayı yapmayabiliriz ama bunu yapmalıyız. En iyi şekilde yapmalıyız. O ruhu gençlerimize aşılamalıyız. O birlik beraberlik ruhunu oluşturmak zorundayız. O bir araya gelmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

0F030246 625A 4F65 A34B B2052Dfd29A6

Festivallerin, tiyatro ve konser gibi kültürel etkinliklerin toplumsal bütünleşme açısından önem taşıdığına dikkat çeken Bulut, “Bunu sağlayan, sebep olan hangi etkinlik varsa biz göreve başladığımızdan beri hep oradaydık, hep destekledik, hep de destekleyeceğiz. Buna spor anlamında bakabilirsiniz. Bunlar toplumumuzu bir araya getiren unsurlar. Sanat anlamında… Kaç tane ücretsiz tiyatro yaptığımızın farkındasınız. Kaç tane ücretsiz konser desteklediğimizin farkındasınız. Bundan tasarruf olmaz. Her şeyden tasarruf olmalı ve yapıyoruz. Ama bunu yaparken de belediyemizin bütçesinin olumsuz etkilenmediği bir süreç yönetiyoruz,” dedi.

Bulut, konuşmasının sonunda katkı sunan kurumlara teşekkür ederek, “Ben başta Sayın Valimiz Uğur Turan olmak üzere tüm kurum müdürlerimize, tüm sponsorlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Minimum bütçelerle çıkmanın arayışındayız. Biz milli bayramlarımızı kutlamayız. Orada tasarruf olmaz,” dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner