ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, ÇYDD Trakya bölgesi (ÇAYKA Kuş Grubu) toplantısını Çerkezköy şubesinde düzenlediklerini duyurdu. 24 Nisan 2024 Çarşamba günü gerçekleşen toplantıya, bölge Koordinatörü Prof.Dr. Cihan Demirci ve önemli isimler katıldı.

Toplantıya Kırklareli Şubesi olarak yedek üyeler ve önceki dönem yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılan Meriç, Edirne, Lüleburgaz, Tekirdağ ve Çerkezköy şubelerinin yönetim kurullarıyla bir araya geldiklerini belirtti. Ayrıca Tekirdağ ve Edirne Şube Gençlik Birimlerinden 3 gencin de toplantıda yer aldığını ifade etti.

Toplantıda, Çerkezköy şubesi başkanı Nigar Soyak'ın açılış konuşmasının ardından Genel Merkezin son altı aylık eylem ve etkinlik programları sunuldu. Şubeler de son altı ay içinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri paylaşırken, gelecek dönem için planladıkları projeleri ve hedefleri ele aldılar.

AGD Kampüste Nöbette AGD Kampüste Nöbette

Başkan Meriç, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ÇYDD Trakya bölgesi (ÇAYKA Kuş Grubu) toplantısını Çerkezköy şubemizde yaptık.

24 Nisan 2024 Çarşamba günü Çerkezköy şubemizde gerçekleştirdiğimiz bölge toplantımıza, Genel merkezden bölge Koordinatörümüz Prof.Dr. Cihan Demirci hocamız ve Yrd. Deniz hanım, Genel merkez Gençlik birimi Başkanı Ali katılırken, biz Kırklareli şubesi olarak yedek üyelerimiz Nalan Döner, Sevilay Şişik ve önceki dönem yönetim kurulunda görev almış Süleyman Edesen arkadaşlarımla birlikte katıldık. Edirne, Lüleburgaz, Tekirdağ ve Çerkezköy şubelerimiz yönetim kurulları ile birlikte katıldılar. Ayrıca Tekirdağ ve Edirne Şube Gençlik Birimlerinden 3 gencimiz katıldı.

Çerkezköy şubesi başkanı Nigar Soyak hanımın açış konuşmasında sonra, Cihan hocam Genel merkezimizin son altı aylık eylem ve etkinlik programlarını sundu. Sonra biz şubeler son altı aylık yaptıklarımızı sunduk, bundan sonraki 6 ayda yapacaklarımızı anlattık. Şubelerimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz, öğrenci bursları yeterli mi, öğrencilerin beslenme sorunu, ÇEDES vahameti, gençlere ve geleceğimize verebileceği zararlar, LABEP'in önemi, ortak projeler ve etkinlikler konusunda nasıl bir yol izleriz, gençlerimizle daha fazla bir arada olmanın yollarını bulmak konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

Çağdaş Gençliğimiz de kendi aralarında toplantı yaparak, şubelerinden beklentilerini bizlere sundular. Dostluk, kardeşlik ve bilgi akışı icinde oldukça verimli geçen toplantımız sabah 10.30 da başlayıp, 17:30’da da sona erdi. Hepimiz birbirimizi çok özlemişiz. İyi ki ÇYDD var.

En kısa zamanda Kırklareli şubemizde buluşmak dileğiyle ayrıldık.’’

Haber: H. Murat Taner