Dernek Yönetiminden Kent Konseyine Ziyaret Dernek Yönetiminden Kent Konseyine Ziyaret

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, yerel ürünlerin korunması ve tanıtımı konusundaki çalışmalar kapsamında Aldoğru Doğu Süt Ürünleri İşletmesi'ni ziyaret etti. İşletme sahibi tarafından karşılanan Müdür Karaca'ya, coğrafi işaretli yöresel ürünlerden olan Kırklareli Beyaz Peyniri ve Kırklareli Eski Kaşar Peyniri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ziyaret sırasında, coğrafi işaretli yerel ürünlerin tanıtımı ve korunması konusundaki mevcut durum değerlendirildi ve gelecek adımlar konusunda fikir alışverişi yapıldı. Müdür Karaca, işletme sahibiyle birlikte coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve artırılması için daha etkin stratejiler geliştirilmesi üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürümüz Gökhan Karaca, Aldoğru Doğu Süt Ürünleri İşletmesini ziyaret etti. İşletme sahibi, coğrafi işaretli yöresel ürünlerden olan Kırklareli Beyaz Peyniri ve Kırklareli Eski Kaşar Peyniri hakkında bilgiler verdi. Coğrafi işaretli yerel ürünlerin tanıtımı ve korunması konusundaki çalışmaların arttırılması hakkında bilgi alışverişinde bulundular.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner