Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, T.C. Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdürü Oğuzhan Şatıroğlu’nu makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Dereköy Gümrük Kapısı'nın TIR trafiğine uygun hale getirilmesi amacıyla yapılacak ihale ve bölgenin ticaret potansiyeli hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “T.C. Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdürümüz Sayın Oğuzhan Şatıroğlu ile yakın gelecekte TIR Trafiğin’e uygun hale getirmek için ihalesi yapılacak olan Dereköy Gümrük Kapımız hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Dereköy Gümrük Kapımız ile ilgili talep ve beklentilerimizi ilettim. İlk fırsatta yerinde tespit yapmak için bölgemize ziyaret gerçekleştireceğini dile getirdi” şeklinde konuştu.

Ilık, Dereköy Gümrük Kapısı'nın modernizasyonu ve TIR trafiğine uygun hale getirilmesinin bölgenin ticari faaliyetlerini artıracağını ve uluslararası ticaretin daha verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu gelişmenin Kırklareli ve çevresindeki ticaret hacmini önemli ölçüde büyüteceğine inandığını belirtti.

Başkan Ilık, ziyaretin sonunda, Genel Müdür Oğuzhan Şatıroğlu’na gösterdiği misafirperverlik için teşekkür etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner