88 yaşında üretmeye devam ediyor 88 yaşında üretmeye devam ediyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde uygulanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri kapsamında hayata geçirilen ''Yerli Hibrit Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi'' ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Pınarhisar ilçesinde ekili alanlarda yapılan kontrol ve değerlendirmeler, ilçe müdürlüğü bünyesinde görevli teknik personeller tarafından gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında üreticilere temin edilen yerli hibrit ayçiçeği tohumlarının ekim sonrası durumu detaylı bir şekilde inceleniyor. Alan kontrolleri sırasında, ekim yapılan bölgelerdeki bitki gelişimi, hastalık ve zararlılarla mücadele durumu ile sulama ve gübreleme uygulamaları titizlikle değerlendiriliyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Pınarhisar ilçemizde, 2024 yılında ilimizde uygulanmakta olan TAKE projeleri kapsamında ''Yerli Hibrit Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi'' ile üreticilerimize temin edilen ayçiçeği tohumlarının ekiliş sonrası durumu, İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından kontrol edilmektedir.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay