Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Lüleburgaz, Babaeski ve Pınarhisar ilçelerinde devam eden buğday hasadı sürecinde, ürün kayıp ve hasarlarını en aza indirmek amacıyla biçerdöver kontrollerini sürdürüyor. Bu kontroller, İlçe Müdürlüklerinin teknik personelleri tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor.

Kontroller sırasında, teknik personeller, traktör ve biçerdöver kullanıcılarına araçlarında yangın tüpü bulundurmaları gerektiğini de hatırlatıyor. Yangın tüplerinin, genellikle küçük yangınlara müdahale etmek için tasarlandığı, ancak geniş çaplı orman veya anız yangınları için yetersiz kalabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte, yangın tüplerinin yangının yayılmasını yavaşlatma ve acil durumlarda ilk müdahale için kullanılabileceği vurgulanıyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver ve traktörlerde yangın tüpü bulundurmanın önemine dikkat çekerek, olası anız ve orman yangınlarında hızlı ve etkili müdahale için kullanıcıları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kontroller, hasat sürecinin güvenli ve verimli geçmesini sağlamayı hedefliyor.

Haber: H. Murat Taner