Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla önemli bir mesaj yayımladı. Yönetim Kurulu, "Empati kurarak engelleri kaldırmak, herkes gibi toplumsal hayata tam katılmalarını sağlamak, hepimizin vazifesidir" ifadeleriyle engelli bireylerin toplumsal hayata entegrasyonunu vurguladı.

Dernek, engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için atılması gereken adımlara dikkat çekti. Toplumun tüm kesimlerinin engellilere karşı daha fazla empati göstermesi ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, dernek tarafından yapılan açıklamada, engelli bireylerin sadece fiziksel değil, aynı zamanda duygusal ve sosyal ihtiyaçlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi. Bu nedenle, toplumun engellilerle olan etkileşimlerinin artırılması ve onların toplumsal yaşama tam katılımını sağlamak için çeşitli destek mekanizmalarının oluşturulması gerektiği belirtildi.

İŞKUR’dan Bahçıvan Gıda Firmasına Ziyaret İŞKUR’dan Bahçıvan Gıda Firmasına Ziyaret

Dünya Engelliler Haftası'nın, engelli bireylerin haklarının daha iyi anlaşılmasına ve toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması temennisinde bulunan dernek, engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Haber: H. Murat Taner