Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, Osmanlı mutfağının klasik tarzını en iyi yansıtan lezzetlerden biri olan Ballı Mahmudiye'nin yapımını gerçekleştirdi. Bu eşsiz yemek, tatlı, ekşi ve baharatlı tadıyla Osmanlı döneminin gastronomik mirasını günümüze taşıyor.

Enstitü tarafından yapılan açıklamada, Ballı Mahmudiye'nin Osmanlı mutfağının zengin lezzetlerinden biri olduğu belirtilirken, Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti teması kapsamında bu özel yemeğin hazırlandığı ifade edildi. Ballı Mahmudiye'nin, tarihte önemli bir yere sahip olan Şehzade Cihangir ve Bayezid'in 1539 yılındaki sünnet şöleninde de servis edildiği bilgisi paylaşıldı.

Ballı Mahmudiye ve diğer Osmanlı yemekleri siparişleri için Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü ile iletişime geçilebileceği vurgulandı. Enstitü, Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini merak edenler için bir kapı aralıyor ve geleneksel lezzetleri günümüze taşıyor.

Bu özel yemekler, Osmanlı döneminin kültürel ve gastronomik mirasını yaşatmanın yanı sıra, tarihi ve kültürel bir deneyim sunuyor. Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ballı Mahmudiye; tatlı, ekşi ve baharatlı tadıyla Osmanlı mutfağının klasik tarzını en çok yansıtan tavuk yemeklerinden biridir. Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti tema konumuz kapsamında yapımını gerçekleştirdiğimiz Ballı Mahmudiye, Şehzade Cihangir ve Bayezid’in 1539 yılındaki sünnet şöleninde verilen yemekler arasında da yer almaktadır.
Ballı Mahmudiye ve diğer Osmanlı yemekleri siparişleri için Enstitümüzle iletişime geçebilirsiniz. Hafta içi her gün 8.30/17.30 saatlerinde kurumumuzu ziyaret edebilirsiniz Bu toprakları var eden bütün kahramanlara… Saygılarla”

Haber: H. Murat Taner