Kırklareli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne ait bahçe duvarı, 24 Şubat 2025 tarihinde gündeme gelmiş, güvenlik gerekçesiyle çevresi polis barikatlarıyla kapatılmıştı. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen duvarda herhangi bir onarım çalışması başlatılmadı.
Yıkılma riski taşıyan duvar, hemen yanında bulunan Ziya Gökalp İlkokulu nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Her ne kadar çevresi barikatlarla çevrilmiş olsa da, zaman zaman çocukların ve yetişkinlerin bu barikatların üzerinden geçerek tehlikeli alana yöneldiği gözleniyor. Bu durum hem olası bir kazaya davetiye çıkarıyor hem de vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Okulların tatil olduğu ve bölgedeki yaya ve araç trafiğinin azaldığı bu yaz günlerinde, onarım çalışması yapılması için uygun bir zemin oluşmuşken herhangi bir hareketlilik olmaması dikkat çekiyor. Mahalle sakinleri, bu ihmalkârlığın can güvenliğini riske attığını vurgulayarak yetkililerden acil çözüm bekliyor.
Haber: H. Murat Taner