Kırklareli Kültür, Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) Başkanı Alaeddin İkican, Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilediği bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, Ramazan ayının manevi değerlerini ve birlik beraberlik ruhunu vurgulayan İkican, bayramın mutluluğunu tüm insanlarla paylaşmanın önemine dikkat çekti.

İkican, mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’Rahmet, mağfiret ve bereketin en üst noktaya ulaştığı, dua ve ibadet ile geçirdiğimiz 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel sözü ve  gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaşarak  Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, mutlulukların paylaşılmasını, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının, anne baba sevgisinin pekişmesini, insanların kaynaşmasını sağlayan çok özel günlerdendir.

Sevinmek kadar sevindirmenin de çok değer kazandığı bu özel günlerde, nefsimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği olarak, Sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde kavgalardan, savaşlardan, afetlerden uzak, birlik ve beraberlik içerisinde bir yaşam dileğiyle KIRKSEDER'e gönül verenlerin, Basın mensuplarımızın, Kırklareli halkının, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.’’

Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner