Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Fetih Fatih ve Ayasofya" konulu bir konferans düzenlendi. ÖNDER Kırklareli, Kırklareli TÜGVA, Kırklareli Genç İHH ve Genç Memur-Sen'in işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere önemli konular üzerine bilgi verildi. Konferans öncesinde Kırklareli ÖNDER İl Başkanı Ferdi Avcı'nın İmam Hatip Nesli konulu konuşması ile başlayan etkinlikte, Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi emekli müdürleri Ziya Eser ve Necmi Şimşek, İmam-Hatip yıllarındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Tamamlandı Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Tamamlandı

Ardından Furkan Sezer'in "Fetih Fatih ve Ayasofya" konulu konferansı gerçekleştirildi. Konferans, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi ve Ayasofya'nın tarihçesi üzerine bilgilendirici içerik sunarak öğrencilerin tarih ve kültür alanındaki bilgi birikimlerini artırmayı hedefledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, İslam tarihindeki önemli olaylar hakkında bilgi sahibi olmalarına ve milli ve manevi değerlerine daha da bağlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağladı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay