Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, "Sosyal Güvenlik Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamada, sosyal güvenliğin toplumun her kesimine dokunan önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı. Ilık, sosyal güvenliğin insanların geleceği ve huzuru için kritik bir role sahip olduğunu belirtti.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin, sosyal güvenliğin önemini ve toplum üzerindeki etkisini vurgulamak, bu konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Ilık, sosyal güvenliğin, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan bir temel insan hakkı olduğunu dile getirdi. Sosyal güvenliğin, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerle birlikte tüm vatandaşları kapsayan sosyal koruma kalkanının önemli bir unsuru olduğunu belirten Ilık, bu sistemin kaliteli, sürdürülebilir ve insan odaklı olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Bulut, Aşure Dağıtım Etkinliğine Katıldı Başkan Bulut, Aşure Dağıtım Etkinliğine Katıldı

Devletin, vatandaşların sosyal ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gereken çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Ilık, açıklamasında şunları kaydetti:
“İnsanlarımızın geleceği ve huzuru konusunda toplumun her kesimine dokunan, temas eden Sosyal Güvenlik Teşkilatı çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri ise Sosyal Güvenliğin önemini, toplum üzerindeki etkisini ve yetkisini anlatmak, bu konuya dikkat çekmek için toplumda farkındalık oluşturmak adına kutlanmaktadır.

Sosyal güvenlik; insanların hayat içinde yaşayabilecekleri çeşitli olumsuzluklar nedeniyle başkalarına muhtaç olmadan geçinmelerini ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan bir temel insan hakkı ve sosyal devlet ilkesinin gereğidir. Sosyal güvenlik, sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerle birlikte, tüm vatandaşlarımızı kapsayan sosyal koruma kalkanımızın üç sac ayağından biridir.

Sosyal Güvenlik; bireyin yaşadığı toplum içerisinde insan onuruna yakışır bir şekilde, başkalarına muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesinin ve kişisel özgürlüğünün teminatıdır. Bu teminatın en önemli unsurlarından biri de kaliteli, sürdürülebilir, insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir.

Devletimiz, vatandaşlarımızın sosyal hizmetlerden ve sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gereken bütün çalışmaları yürütmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğümüz de vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet veriyor. Bu vesileyle “Sosyal Güvenlik Haftası”nı kutluyor, böylesine önemli bir görev yürüten teşkilat mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay