Kırklareli Kent Konseyi, Ben Seçerim Derneği ile işbirliği yaparak "Kadın Dostu Kentler" atölye çalışmasını başarıyla gerçekleştirdi. İki oturumdan oluşan bu etkinlikte, kadın politikacılar ve genç kadın yurttaşlar bir araya gelerek kentlerin kadınlar için daha yaşanabilir hale getirilmesi konusunu ele aldı.

Birinci oturumda, Kırklareli merkez, Lüleburgaz ve Babaeski’de farklı siyasi partilerden kadın politikacılar bir araya geldi. İlçe ve il yönetimlerinde, il genel ve belediye meclislerinde yer alan kadın politikacılar, kadın dostu kentlerin nasıl olması gerektiği üzerine fikir alışverişinde bulundu. Oturumda, kentlerin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan herkesin eşit bir şekilde yararlanabilmesi gerektiği vurgulandı.

İkinci oturumda ise genç kadın yurttaşlar ile kadın politikacılar yuvarlak masa toplantısında buluştu. Genç kadın yurttaşlar, Kırklareli’ndeki sorunları politikacılara ilettikten sonra hep birlikte proje önerileri üzerinde çalıştılar. Bu toplantıda, genç kadınların görüşleri ve önerileri dinlenerek notlar alındı.

Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı

Çalıştay sonucunda, kadın dostu kentlerin özellikleri belirlendi ve karar vericilere iletilmek üzere raporlar oluşturuldu. Kadın dostu kentlerin, kadınların kentsel yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit bir şekilde yer alabildiği, kentin kadınlar için etkili ve erişilebilir olduğu, fiziki çevrenin güvenli ve kullanılabilir olmasının sağlandığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerinin uygulandığı kentler olması gerektiği vurgulandı.

Kırklareli Kent Konseyi, etkinliğe destek veren tüm katılımcılara ve siyasette genç kadınlara rol model olan politikacılara teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin, kadınların toplumsal yaşamda daha fazla yer alması ve kentlerin daha yaşanabilir hale gelmesi için büyük önem taşıdığı belirtildi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay