Kırklareli’nde Yaşayan Miras Şöleni ile 32. Uluslararası Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali kapsamında kurulan sucuk ekmek alanı, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yerel üreticilerin de yer aldığı stantlarda hazırlanan sucuk ekmek ve ayran, festivalin en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer aldı.

Kırklareli’nde düzenlenen Yaşayan Miras Şöleni ile 32. Uluslararası Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali’nin en renkli noktalarından biri olan gastronomi alanı, yan yana kurulan mangallarla adeta açık hava mutfağına dönüştü. Vatandaşlar festival boyunca hem eğlenceye hem de geleneksel tatlara yoğun ilgi gösterdi.

D0D62270 3D41 4Ecc A95D Ee60D644Aac7

Kırklareli’nde Festival Coşkusu Kortejle Başladı
Kırklareli’nde Festival Coşkusu Kortejle Başladı
İçeriği Görüntüle

Kırklareli’nin yerel sucuk üreticileri ile yoğurt ve ayran firmalarının da katıldığı alanda, ziyaretçiler hem ürünleri tatma hem de üreticilerle doğrudan buluşma imkânı buldu. Bu yönüyle festival, kültürel bir etkinliğin yanı sıra yerel ekonomiye katkı sağlayan bir buluşma noktasına dönüştü.

Sucuk ekmek mangallarından yükselen duman ve kokular ise festival alanının karakteristik görüntülerinden biri haline geldi. Vatandaşlar, yoğun kalabalık içinde festivalin ritmini takip ederken aynı zamanda Kakava’nın geleneksel lezzetlerini deneyimledi.

Festival alanındaki bu bölüm, hem nostaljik bir gelenek hem de sosyal bir buluşma noktası olarak öne çıkmaya devam etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner