Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde, Belediye Başkanı Ufuk İn’in öncülüğünde Acil Durum Eylem Planı kapsamında yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, belediye personelinin olası yangın ve afet durumlarında bilinçli ve etkili müdahale edebilmesi amacıyla yapıldı.
İş güvenliği uzmanı tarafından yönetilen eğitimlerde, “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde çeşitli konular ele alındı. Eğitim kapsamında yangın bilgisi, yangın yerinde karşılaşılabilecek tehlikeler, yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve farklı yangın söndürme teknikleri detaylı bir şekilde anlatıldı.
Teorik bilgilendirmelerin ardından belediye personeli uygulamalı eğitimle yangın söndürme cihazlarını kullanmayı öğrendi. Gerçekleştirilen tatbikatta, yangın anında doğru müdahale ve tahliye yöntemleri de pratik olarak uygulandı.
Kavaklı Belediyesi, benzer tatbikatların ve eğitimlerin düzenli aralıklarla yapılacağını ve acil durumlara hazırlığın her zaman öncelikli olduğunu belirtti.