Başkan Savaşan, CHP Meclis Üyelerine Tepki Gösterdi Başkan Savaşan, CHP Meclis Üyelerine Tepki Gösterdi

CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Merkez Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kesimoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre %0,79’luk bir farkla, yani 403 oy ile seçimin sonuçlandığını belirtti. Ancak, bu sonuçlara ilişkin ciddi şüphelerinin olduğunu ifade etti. İlk olarak, seçmenlerin birçoğunda mühürsüz oyların tespit edilmesi ve bunların itirazlara rağmen geçerli sayılmasının şaşkınlık yarattığını dile getiren Kesimoğlu, ikinci olarak ise istatistiksel verilere dayanarak, geçen seçime kıyasla geçersiz oy sayısının ikiye katlandığını ve 1924 adede yükseldiğini belirtti.

Kesimoğlu, bu durumların açıklığa kavuşturulması ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Bu amaçla, tüm sandıkların toplamda 200 olanının yeniden sayılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, itiraz hazırlıklarının yerelde, Genel Merkez nezdinde ve Ankara-İstanbul örnekleriyle koordineli bir şekilde devam ettiğini ve sürenin dolmadan yapılacağını belirtti.

Kesimoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Kırklareli Merkez Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında duyurumuz. Kesin olmayan sonuçlara göre %0,79’luk bir farkla, yani 403 oy ile seçim sonuçlanmış görünmektedir. Bununla ilgili büyük şüphelerimiz var,

1. Seçmenlerin birçoğunda mühürsüz oylar tespit edilmiş ve bunlar itirazlara rağmen gereçli sayılmıştır.

2. İstatistik üzerinden baktığımızda da geçen seçime, yani sadece 10 ay öncesine göre, geçersiz oy sayısı ikiye katlanmış ve 1924 adede yükselmiştir. Tüm bunların aydınlatılması ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekmektedir. Bunun yolu ise toplamda 200 olan tüm sandıkların yeniden sayılmasıdır. İtiraz hazırlıklarımız hem yerelde, hem Genel Merkezimiz nezdinde, hem de Ankara-İstanbul örnekleriyle koordineli bir şekilde devam etmekte olup, süremiz dolmadan yapılacaktır.”

Haber: Hacı Murat Taner