Kırklareli Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk birleşiminde, kentteki imar planı çalışmaları ve ticari taksi ücret tarifesi ele alındı. Toplantıda, daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen ve yaklaşık 978 hektarlık alanı kapsayan revizyon imar planı çalışmaları gündeme geldi.

07.04.2025 tarihli meclis toplantısında komisyona gönderilen ve Başkanlık Oluru ile başlatılan “1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı” hizmet alımı kapsamında, İstasyon, Bademlik, Cumhuriyet ve Karakaş Mahallelerinin bir kısmını kapsayan etap için hazırlanan komisyon raporu görüşüldü. Komisyon, plan taslağının daha detaylı incelenmesi gerektiğini belirterek dosyanın komisyonda kalmasını uygun buldu. Bu doğrultuda hazırlanan rapor, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Özefsun’dan Huzurevine Anneler Günü Ziyareti
Özefsun’dan Huzurevine Anneler Günü Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Toplantıda ayrıca, Kırklareli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nin ticari taksi ücret tarifesine zam yapılması talebi de görüşüldü. Ulaşım Hizmetleri ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının hazırladığı ortak rapora göre; taksi açılış ücreti 55 TL’den 65 TL’ye, kilometre ücreti 35 TL’den 45 TL’ye, her 100 metrede alınan ücret 3,5 TL’den 4,5 TL’ye, bekleme ücreti 5 TL’den 6 TL’ye ve en kısa mesafe ücreti 100 TL’den 130 TL’ye yükseltildi. Söz konusu zamlı tarife, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner