Kırklareli Valisi Uğur Turan, İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen Nisan ayı medya buluşmasında yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin büyük bir fedakârlık ve kararlılıkla yürüttüğü çalışmalar sayesinde Kırklareli’nin ülkenin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı kapsamında Nisan ayı faaliyetlerinin kamuoyuyla paylaşıldığını belirten Vali Turan, vatandaşların güvenliği ve huzuru için 24 saat kesintisiz mücadele verildiğini vurguladı.

Vali Turan, “Güvenlik güçlerimizle birlikte aldığımız doğru ve etkili tedbirlerle suçları önlemek, suçluların ensesinde olmak, yasa dışı faaliyetlere manevra imkânı tanımamak ve suçluları adli mercilere teslim etmek için büyük bir kararlılıkla çalışıyoruz. Kırklareli’nin huzurlu ve güvenli bir şehir olması için azami çabayı gösteriyor, vatandaşlarımızın desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz” dedi.

Ac66397C 766F 4339 A82A Ac4Dec1487Ac

Yaptığı sunumda, Nisan 2025 faaliyetlerinin 2024 yılı verileriyle karşılaştırıldığını aktaran Vali Turan, Kırklareli’nde terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve trafik denetimlerinde kaydedilen ilerlemeleri detaylı verilerle açıkladı.

Terörle mücadelede 8 operasyon, 3 tutuklama

Nisan ayında PKK/KCK’ya yönelik 2 operasyon düzenlendiğini belirten Vali Turan, bu operasyonlarda 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi. FETÖ, DEAŞ, DHKP/C, MLKP ve diğer terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen 6 operasyonda ise 7 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişinin tutuklandığını kaydetti.

Asayiş suçlarında yüzde 99 aydınlatma

Ankara’da 104 yıllık patlamamış el bombası bulundu
Ankara’da 104 yıllık patlamamış el bombası bulundu
İçeriği Görüntüle

2024 ve 2025 yıllarının Nisan aylarında konut dokunulmazlığı ihlali, kasten öldürme, cinsel suçlar, kasten yaralama ve tehdit gibi kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda %99 oranında aydınlatma başarısı elde edildi. Ayrıca hırsızlık, gasp, dolandırıcılık, narkotik ve siber suçlarla ilgili olarak 82 kişi yakalanırken, aranan 140 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Organize suç çetelerine 4 operasyon

Organize suç örgütlerine yönelik 4 operasyonda 3 çetenin çökertildiğini açıklayan Vali Turan, 32 kişinin gözaltına alındığını, 4 kişinin tutuklandığını ve 19 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Uyuşturucuyla mücadelede 130 gözaltı

Uyuşturucuya yönelik 12 operasyonda 36 kişi gözaltına alındı, 12 kişi tutuklandı, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Uyuşturucu kullanımı ve diğer suçlarla ilgili olarak ise 94 olayda 103 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda toplam 2.852 gram uyuşturucu madde, 301 uyuşturucu hap ve 11 kök kenevir ele geçirildi.

640 kişi ve hesap hakkında siber işlem

Siber suçlarla mücadele kapsamında 640 şahıs ve hesap hakkında işlem yapıldı. Terörle iltisaklı 42 şahsın tespit edildiğini belirten Turan, çocuk istismarıyla ilgili bir operasyon düzenlendiğini de kaydetti. Ayrıca ailelere çocuklarının dijital cihaz kullanımını kontrol etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Trafik denetimlerinde büyük artış

2024 Nisan ayında 77.945 araç denetlenirken, 2025 Nisan’da bu sayı 156.419’a yükseldi. İşlem yapılan araç sayısı 5.625’ten 7.497’ye çıktı. Çakarlı araç, ticari taksi ve okul servisi denetimlerinde de %100’ü aşan artışlar kaydedildi.

Göçle mücadele kapsamında 17 operasyon

Düzensiz göçle mücadelede 17 operasyon yapıldığını belirten Turan, bu operasyonlarda 20 kişinin tutuklandığını, 22 araca el konulduğunu, 3 mobil göç noktasında 216 kişiye kimlik denetimi yapıldığını, 3 düzensiz göçmenin tespit edilerek işlem başlatıldığını bildirdi. İlde geçici koruma altındaki Suriyeli sayısının ise 625 olduğunu söyledi.

“Kırklareli’nin huzuru için aynı kararlılıkla devam edeceğiz”

Kırklareli’nin huzur ve güvenliği için tüm kurumlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Turan, “Bu başarıda, üstün çaba ve fedakârlıkla görev yapan güvenlik güçlerimiz, yargı mensuplarımız, Göç İdaresi personelimiz, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarımız ve desteklerini esirgemeyen Kırklarelili hemşehrilerimizin büyük payı var. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner