Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 19-30 Ocak 2026 tarihleri arasında yapılacak Yarıyıl Tatili öncesinde bir mesaj yayımlayarak, 16 Ocak 2026 Cuma günü son ders zilinin çalacağını hatırlattı. Başkan Ilık, geride kalan dönemde öğrenciler ve öğretmenlerin yoğun ve yorucu bir süreçten geçtiğini belirterek, tatilin hem dinlenmek hem de yeni döneme hazırlanmak açısından önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Mesajında öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Ilık, yarıyıl tatilinin yalnızca dinlenme ve eğlenme zamanı değil, aynı zamanda derslerdeki eksiklerin giderilmesi için de değerli bir dönem olduğuna dikkat çekti. Her bitişin yeni bir başlangıcı beraberinde getirdiğini belirten Ilık, öğrencilerin bu süreçte yapacakları iç muhasebe ile birinci dönemi değerlendirme ve ikinci döneme daha bilinçli bir şekilde hazırlanma imkânı bulacaklarını dile getirdi.
Başarıya ulaşmanın en önemli unsurlarından birinin özgüven olduğunu ifade eden Soner Ilık, kendine güvenen, planlı ve programlı çalışan, sorumluluk bilinci gelişmiş çocuklar ve gençler için başarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu özgüvenin kazanılmasında veliler ve öğretmenlerin rolünün büyük olduğuna değinen Ilık, ailelerin ve eğitimcilerin öğrencilerin geleceğe hazırlanmasındaki katkılarının son derece kıymetli olduğunu söyledi.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısının tamamlanması dolayısıyla il genelinde tüm kademelerde eğitim gören öğrencileri tebrik eden Başkan Ilık, emeklerinden dolayı yönetici, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Mesajını, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlıklı, huzurlu ve verimli bir yarıyıl tatili temennisinde bulunarak tamamladı.




