Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, CHM Yapı Firması sahibi Harun Reşit Kayar’ı ağırladı. Gerçekleştirilen görüşmede Kırklareli ekonomisinin genel durumu, yapı ve inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler, iş dünyasının beklentileri ve kentte ticari faaliyetlerin daha da geliştirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Görüşmede, sektör temsilcilerinin sahadaki deneyimlerinin ve değerlendirmelerinin kent ekonomisinin geleceğine yönelik planlamalar açısından önem taşıdığı vurgulandı.
Başkan Ilık, Kırklareli’nin ekonomik ve ticari hayatına katkı sağlayan tüm iş insanlarıyla bir araya gelmeye ve onların görüş ve önerilerini dinlemeye büyük önem verdiklerini belirtti. İşletmelerin gerçekleştirdiği yatırımların, sağladığı istihdamın ve ortaya koyduğu emeğin kentin ekonomik geleceğine doğrudan katkı sunduğunu ifade eden Ilık, Kırklareli’nin sahip olduğu ekonomik potansiyelin daha etkin değerlendirilmesi için birlik, beraberlik ve ortak akıl içerisinde hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Özellikle yapı ve inşaat sektörünün birçok farklı sektöre doğrudan ve dolaylı katkı sağladığına dikkat çeken Ilık, sektör temsilcilerinin tecrübelerini ve sahadaki değerlendirmelerini önemsediklerini dile getirdi.
Başkan Ilık, iş dünyasının önünü açacak, yatırım ve üretimi destekleyecek çalışmaların hayata geçirilmesinde istişare kültürünün güçlü tutulacağını belirterek Kırklareli’nin geleceğine tüm sektörlerin ortak katkı sunabileceğine inandığını ifade etti. Girişimcilerin, yatırımcıların ve işletmelerin güçlenmesinin kent ekonomisinin de güçlenmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Ilık, Kırklareli TSO olarak üyelerin sorun ve taleplerini dinlemeye, çözüm noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye ve iş dünyasıyla sürekli iletişim halinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Ilık, nazik ziyareti ve görüşleri dolayısıyla Harun Reşit Kayar’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.



