Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, ilin Mayıs ayı ihracat verilerini paylaştı. Ilık, Mayıs ayında yapılan ihracatın bir önceki Nisan ayına göre %28,5 artış gösterdiğini ve önceki yılın Mayıs ayına kıyasla %4,7 artış olduğunu belirtti.

Ilık, il merkezli firmaların 2024 Mayıs ayında 18.044 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu rakamlarla birlikte 2024 yılının ilk beş ayında Kırklareli'nin toplam ihracatının 83.423 milyon dolar olduğunu ifade etti. Ancak, bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,6'lık bir azalışı temsil ettiğini de vurguladı.

Başkan Ilık, 2024 Mayıs ayında Kırklareli'den ihraç edilen başlıca ürünler arasında hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, hazır giyim ve konfeksiyon, çelik, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, demir ve demir dışı metaller, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, yaş sebze ve meyve ile makine ve aksamların bulunduğunu belirtti.

Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı

Kırklareli'nin 2024 Mayıs ayında ihracat yaptığı ülkeler arasında ise Almanya, Bulgaristan, Kenya, Singapur, İtalya, Gana, ABD ve Meksika gibi ülkelerin öne çıktığını açıkladı. Bu ülkelerin, Kırklareli'nin dış ticaretinde önemli bir rol oynadığını belirterek, ihracattaki artış trendinin sürdürülebilirliğine dikkat çekti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay