Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Otizm Derneği, Bilal Yapıcı Özel Eğitim Okulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen "Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinliği, 23 Mart 2024 tarihinde saat 12.00'de Kırklareli Fen Lisesi toplantı salonunda düzenlenecek.

Bu özel etkinlikte, Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi, Engelli Hakları Dayanışma, Yardımlaşma, Kültür ve Sanat Derneği, Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği, Engelsiz Hayat Eğitim, Kültür, Sanat, Spor Kulübü ve Derneği gibi kuruluşlar da destek veriyor. Etkinlik, merkezi ve yerel yönetimlerin katkılarıyla, toplumsal bilinç ve dayanışma ruhuyla engellerin aşılmasını hedefliyor.

Program kapsamında bir dizi etkinlik ve söyleşi gerçekleştirilecek. Sergi bölümü, saat 12.00-15.00 arasında ziyaret edilebilecek. Barış Gödekoğlu'nun resim sergisi ve Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinin karma sergisi, katılımcılara otizmin farklı yönlerini keşfetme fırsatı sunacak.

Söyleşi ise saat 13.00-15.00 arasında gerçekleşecek. Prof. Dr. Burak Doğangün'ün otizm için konuşacağı söyleşinin moderatörlüğünü Uzm. Dr. Can Tutuğ üstlenecek.

Haber: H. Murat Taner