Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan hafif yağmur, yolları kayganlaştırırken trafikte dikkat çeken bir ihlal yaşandı. Kırklareli Müftülüğü önünde çekilen görüntülerde, bir aracın kesintisiz yol çizgisine rağmen şerit değiştirdiği görüldü.
Yağış nedeniyle zemin ıslakken yapılan bu manevra, hem trafik kurallarını hem de sürüş güvenliğini ihlal etti. Görüntüde yer alan beyaz renkli araç, soldan sağ şeride geçerek yoluna devam etti. Oysa kesintisiz yol çizgileri, şerit değiştirmenin yasak olduğunu ve sürücünün bulunduğu şeritte kalması gerektiğini gösteriyor.
Çevredeki esnaflar günün erken saatlerinde kepenklerini açarken, bazı vatandaşlar yağmura rağmen işlerine gitmeye çalıştı. Şehir genelinde ise ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanmadı.
Yetkililer, yağmurlu havalarda kayganlaşan yollarda dikkatli sürüş yapılması gerektiğini vurgularken, trafik kurallarına uyulmasının can güvenliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Haber: H. Murat Taner