Kırklareli’nde bazı sürücülerin araçlarını kaldırıma park etmesi, yaya geçişini olumsuz etkiliyor. Özellikle dar sokak ve caddelerde yaşanan kaldırım işgali nedeniyle vatandaşların yürüyüş alanlarının kısıtlandığı gözleniyor.
Kaldırımların araçlar tarafından kapatılması sonucu yayaların alternatif güzergâh bulmakta zorlandığı, bu nedenle zaman zaman yola inmek zorunda kaldıkları ifade ediliyor. Bu durumun hem yayalar hem de sürücüler açısından risk oluşturduğuna dikkat çekiliyor.
Vatandaşlar, kaldırımların asli kullanım amacına uygun şekilde açık tutulmasını isterken, yetkililerden denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Kent genelinde yaşanan bu sorunun çözümü için daha etkin uygulamaların hayata geçirilmesi bekleniyor.
Haber: Furkan Konu




