Türkiye Halter Federasyonu tarafından 10-12 Haziran tarihlerinde Kırıkkale’de düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Para Power Lifting (Bench Press - Ağırlık Halter Kaldırma) yarışmasında Kırklareli’nden katılan sporcular önemli başarılara imza attı.

Kadınlar EURO 2025'te İngiltere üst üste 2. kez şampiyon
Kadınlar EURO 2025'te İngiltere üst üste 2. kez şampiyon
İçeriği Görüntüle

Yarışmada, 80 kilogram sikletinde mücadele eden Erkan Kanaatlı, 93 kilogram kaldırarak Türkiye üçüncüsü oldu. Kanaatlı’nın bu derecesi, bölge spor camiası tarafından büyük bir gururla karşılandı.

91F8A304 12Ac 4C61 9E1F 6770B14C61Dd

Kırklareli’ni temsil eden bir diğer sporcu Cansu Çoban ise 79 kilogram bayanlar kategorisinde üstün bir performans sergileyerek Türkiye birinciliğini kazandı. Çoban’ın bu büyük başarısı, il genelinde sevinçle karşılandı.

057A101B 84Ed 48Ee 8E59 Eaa9C3Cd761A

Kafilede yer alan Senem Badem, Ergin Topuz ve Hasan Lağımcı da aynı kategoride yarışarak Kırklareli’ni temsil etti. Sporcular dereceye giremeseler de gösterdikleri çaba ile takdir topladı.

Elde edilen dereceler sonrasında, sporcuların başarısında emeği geçen antrenör Ayşegül Sekmen’e, desteklerini esirgemeyen Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ve ulaşım konusunda yardımcı olan Kırklareli Belediyesi’ne teşekkür edildi.

Kaynak: Haber Merkezi