Kırklareli Belediyesi ile Kırklareli Kültür, Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) iş birliğinde düzenlenen şiir ve müzik gecesi, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, şiir ve müzik aynı duyguda buluşarak izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Başkan Yayla “Maziye Bir Bakıver” Konserine Katıldı
Başkan Yayla “Maziye Bir Bakıver” Konserine Katıldı
İçeriği Görüntüle

21023Dd5 Ed1A 4A16 9307 Bf1E991Cad61

Kırklareli Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kültür sanat etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından KIRKSEDER Başkanı ve İLESAM İl Temsilcisi Alaeddin İkican açılış konuşmasını yaptı. İkican konuşmasında, 2026 yılının umut, bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulunurken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de anarak hakikatin peşinde emek veren tüm basın mensuplarını kutladı.

KIRKSEDER’in yalnızca bir dernek değil, ortak duygularda buluşan gönüllerin adresi olduğunu vurgulayan İkican, kültürü geçmişin hatırası değil, geleceğin emaneti olarak gördüklerini ifade etti. Sanatın insanı insan yapan en güçlü dil olduğunu belirten İkican, Kırklareli’ni şiiri, sözü ve müziğiyle anılan bir şehir olarak geleceğe taşıma vizyonunu paylaştı. Şiir ve müziğin birleştirici gücüne dikkat çeken İkican, gecede okunacak her şiirin ve çalınacak her notanın hayata karşı kalpten bir duruş olduğunu söyledi.

812Edd18 8A65 4A58 A387 964A80D7F2A2

Gecenin en anlamlı anlarından biri ise KIRKSEDER Dergisi’nin isim babası, mimarı ve en büyük emekçisi olan Hasan Başaran’a plaket takdim edilmesi oldu. Üç yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden dergiyi 33. sayıya taşıyan Başaran için yapılan konuşmalarda, emeğin ve gönül bağının asla unutulmadığı vurgulandı. “Emek unutulmaz, gönül bağı kopmaz. KIRKSEDER seni asla unutmaz” sözleri salonda uzun süre alkışlandı.

Sunuculuğunu Demet Sinici’nin üstlendiği gecede; Kırklareli başta olmak üzere Lüleburgaz, Babaeski, Kofçaz, Edirne ve çevre illerden gelen çok sayıda şair, yazar ve sanatçı sahne aldı. Şairlerin seslendirdiği şiirler ve sanatçıların icra ettiği eserler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Programda şair olarak Alaeddin İkican, Ali Eker, Mülayim Tirfil, Halil Özçelik, Fadıl Cansever, Samet Özfırat, Nazım Zobar, Halil Türkan, Nazmi Metin, Hasan Akçin, Recai Küllü, Kevser Dostagüler, Maksut Dönmez ve Sabahattin Bostancıoğlu yer alırken; müzik alanında Hasan Öztürk, Ali Bali, Murat Değirmenci, Naim Alsan, İsmail Tikili ve Ali Kurtul sahne aldı.

8A711742 6843 468E A3B6 Bc15C33F1D03

Gecede ayrıca Kırklareli Huzurevi sakinlerinden, Sanat Güneşi Zeki Müren’in kadrosunda görev almış Cemal Şener, “Şimdi Uzaklardasın” adlı eseri seslendirdi. İleri yaşına rağmen enerjisi ve sahne performansıyla büyük beğeni toplayan Şener’e salonu dolduran izleyiciler de eşlik etti.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ve temsilcisinin katılımıyla ayrı bir anlam kazanan şiir ve müzik gecesi, kültür ve sanatın birleştirici gücünün hissedildiği anlara sahne olurken, yoğun alkışlar eşliğinde sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi