Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kofçaz ilçesinde ilkbahar dönemi şap aşılama çalışmalarını başarıyla yürütüyor. Ülke genelinde olduğu gibi Kırklareli'de de hayvancılık sektörünün sağlığını ve verimliliğini artırmak amacıyla düzenlenen bu aşı kampanyası, büyükbaş hayvanların sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde gerçekleştirilen şap aşılama kampanyası, veteriner hekimler ve sağlık personeli eşliğinde hayvanların sağlıklı bir şekilde aşılanmasını sağlar. Bu aşılar, hayvanlarda şap hastalığının etkisini azaltarak hastalığın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kofçaz ilçemizde ilkbahar dönemi şap aşılama çalışması devam ediyor.

Ülke genelinde ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde kampanya şeklinde olmak üzere yılda iki kez büyükbaş hayvanların tamamı veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni ve teknikerleri tarafından aşılanmaktadır. Hastalığın hayvanlar üzerindeki etkisini azaltmak ve yayılımını engellemek amacıyla hayvanların aynı aşı ile birden fazla kez aşılanması gerekmektedir.

İlkbahar şap aşılama kampanyası kapsamında Kofçaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz sağlık personelleri tarafından büyükbaş hayvanlarda aşılama çalışmaları devam etmektedir.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay