Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kütüphane, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında, Atatürk’ün hayatı, düşünceleri ve Cumhuriyet değerleri üzerine hazırlanmış özel bir kitap sergisi düzenledi.

OEDAŞ’ın ‘Enerji Dolu Fikirler’  yarışmasının sonuçları açıklandı
OEDAŞ’ın ‘Enerji Dolu Fikirler’ yarışmasının sonuçları açıklandı
İçeriği Görüntüle

Kütüphane yönetimi, yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87. yıl dönümünde sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’ kitap sergimizi kütüphanemizde ziyaret edebilirsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Sergide, Atatürk’ün eserlerinin yanı sıra, onun fikir dünyasını ve çağdaş Türkiye’nin kuruluş sürecini anlatan yazarların kitapları da yer alıyor. Etkinliğin, özellikle genç nesillerin Atatürk’ü daha yakından tanıması ve Cumhuriyet’in kazanımlarını anlaması açısından önemli bir fırsat sunduğu belirtiliyor. Kütüphane, hafta boyunca tüm ziyaretçilere açık olacak sergiye Lüleburgaz halkını davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi