Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi ve önümüzdeki on yılın da “Aile ve Nüfus 10 Yılı” olarak belirlenmesi dolayısıyla Lüleburgaz İlçe Müftülüğü tarafından özel bir program düzenlendi. Hacı Talip Çetin Camii Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Programda vaiz Betül Taş, “İslam’a Göre Aile Hayatının Önemi” konulu vaaz verdi. Taş, aile kurumunun hem bireysel hem de toplumsal hayatın temel taşı olduğunu vurguladı. İslam’da aile birliğinin korunmasının, nesillerin sağlıklı yetişmesi ve toplumun huzuru açısından hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.
Katılımcılara hitap eden Betül Taş, aile içi sevgi, saygı ve hoşgörünün önemini örneklerle anlatarak, güçlü aile yapısının topluma kazandırdığı değerleri aktardı. Program, soru-cevap bölümüyle devam etti ve katılımcılar merak ettikleri konularda görüşlerini paylaştı.
Lüleburgaz İlçe Müftülüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini belirterek aile kurumunun güçlenmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle manevi bir atmosferde sona erdi.