Kırklareli’nde gerçekleştirilen eylemde sendikalar adına basın açıklamasını Eğitim Sen Kırklareli Şubesi Kadın Sekreteri İlkay Budak Çinkılıç okudu. Çinkılıç, açıklamasında son günlerde okullarda yaşanan saldırıların eğitim camiasını derinden sarstığını belirterek, şiddet olaylarının artarak devam ettiğini ifade etti.

Açıklamada, Şanlıurfa Siverek’te bir okulda yaşanan silahlı saldırının üzerinden kısa bir süre geçmeden Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen saldırının kamuoyunda büyük üzüntü yarattığı belirtilerek, yaşanan olayda 1’i öğretmen 8’i öğrenci olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği, en az 20 öğrencinin yaralandığı ifade edildi. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilenirken, yaralılara acil şifalar temenni edildi.
Açıklamada ayrıca, eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin can güvenliğinin olmadığı bir ortamda sağlıklı bir eğitim ortamının mümkün olmayacağı vurgulanarak, eğitim kurumlarının güvenli kamusal alanlar olması gerektiği ifade edildi. Şiddetin yalnızca fiziki güvenlik önlemleriyle önlenemeyeceği, toplumsal eşitsizliklerin derinleşmesi, gençlerin geleceğe dair umutsuzluğa sürüklenmesi ve eğitimden uzaklaşmasının da şiddeti besleyen unsurlar olduğu belirtildi.

Eğitim Sen adına yapılan açıklamada eğitim alanındaki güvenlik zaafiyetlerinin giderilmesi, şiddeti besleyen politikaların terk edilmesi ve kamusal, eşit, bilimsel ve laik eğitim anlayışının hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamanın sonunda Milli Eğitim Bakanı sorumluluğa ve istifaya davet edildi.
Öğretmenler, iş bırakma ve protesto eylemlerinin yarın da devam edeceğini belirtti.
Haber: H. Murat Taner





