Lüleburgaz Kent Konseyi, Dünya Temiz Hava Günü kapsamında Ovacık Köyü’nde siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte çevre kirliliğine karşı ortak bir duruş sergilenirken, Ergene Nehri’nin korunması gerektiğine dair güçlü mesajlar verildi.

İğneada’da Yeni Eğitim Yılı Coşkusu
İğneada’da Yeni Eğitim Yılı Coşkusu
İçeriği Görüntüle

“Ergeneyi Önemse, Geleceğe Gülümse” sloganıyla gerçekleştirilen eylemde katılımcılar, doğayı kirleten unsurlara karşı tepkilerini dile getirdi. Etkinlik, hem çevre bilincini artırmayı hem de gelecek nesillere daha sağlıklı bir yaşam alanı bırakmanın önemini hatırlatmayı amaçladı.

Kent Konseyi, katılım gösteren tüm vatandaşlara teşekkür ederken, desteklerinden ötürü Lüleburgaz Belediyesi ve Ovacık Köyü imecesine de ayrıca şükranlarını sundu. Yapılan açıklamada, çevreyi koruma konusunda toplumsal birlikteliğin önemine vurgu yapılarak bu tür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi