Kırklareli’nin merkez caddelerinde son dönemde dikkat çeken bir sorun, dükkan önlerinin farklı eşyalarla işgal edilmesi oldu. Pek çok esnaf, dükkanının önüne araç park edilmesini engellemek için kendi imkanlarıyla dubalar, plastik sandalyeler, demir merdivenler ve büyük saksılar yerleştiriyor. Yer yer park alanı gibi görünen kaldırımların da bu şekilde kapatıldığı gözlemleniyor.
Park yeri arayan sürücüler, yol kenarına konulan bu engeller nedeniyle araçlarını bırakacak uygun alan bulmakta güçlük çekiyor. Trafikte daralmaya yol açan bu işgaller, özellikle yoğun saatlerde şehir merkezinde araç trafiğini daha da karmaşık hale getiriyor.
Yayalar da benzer şekilde kaldırımların işgal edilmesinden şikâyetçi. Yaya geçişini engelleyen eşyalar nedeniyle vatandaşların zaman zaman araç yoluna inmek zorunda kaldıkları belirtiliyor. Şehir estetiğini de olumsuz etkileyen bu görüntüler, vatandaşlar arasında tepki topluyor.
Kent sakinleri, bu durumun hem trafik düzeni hem de güvenlik açısından sorun yarattığını vurgulayarak yetkililerin konuya müdahale etmesini istiyor. Denetimlerin artırılması ve bu tür işgallerin önlenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, kamusal alanların kişisel kullanım alanı haline getirilmesine karşı çıkıyor.
Haber: H. Murat Taner