Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayı süresince Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde tüketici sağlığını korumak ve güvenilir gıda arzını sağlamak amacıyla titiz denetimler gerçekleştiriyor. Müdürlüğün teknik personelleri tarafından fırınlara, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik yapılan denetimler, halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için büyük önem taşıyor.

Abdullah Günay, Hayatını Kaybetti Abdullah Günay, Hayatını Kaybetti

Ramazan ayında artan gıda tüketiminin beraberinde getirdiği riskleri minimize etmek amacıyla yapılan denetimlerde, işletmelerin hijyen kurallarına uygunluğu, ürünlerin saklama koşulları, son kullanma tarihleri ve belgelendirme durumları gibi unsurlar titizlikle inceleniyor. Bu denetimlerle, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak ve olası sağlık risklerini önlemek hedefleniyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca da halkın sağlığını ve güvenliğini korumak adına çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Yapılan açıklamada, ‘’Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerimizde Ramazan ayı süresince, teknik personellerimiz tarafından, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla fırınlara, gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler devam etmektedir.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay