Kırklareli’nde yaz sıcakları hem insanlar hem de sokak hayvanları için zorlayıcı olmaya devam ediyor. Termometrelerin 30 derecenin üzerine çıktığı kentte, sokak hayvanları serinlemek için gölge alanlara yöneliyor.
Kent merkezinde kaydedilen bir görüntüde, sıcaktan bunalan bir kedinin römorkun altındaki gölgeye sığındığı görüldü. Asfaltın ve kaldırımların ısısıyla daha da artan sıcaklık, sokak hayvanlarını dar alanlardaki gölgelere mahkûm ediyor. Kedinin hareketsiz bir şekilde römorkun gölgesinde uzanması, sıcakların etkisini gözler önüne serdi.
Uzmanlar, sıcak havalarda sokak hayvanlarının yaşam koşullarının daha da zorlaştığını belirterek, vatandaşların kapı önlerine su ve mama bırakmalarını tavsiye ediyor. Özellikle öğle saatlerinde aşırı sıcakların hem insanlar hem de hayvanlar için tehlikeli olabileceği vurgulanıyor.
Kırklareli’nde benzeri görüntülerin sıkça yaşandığını ifade eden hayvanseverler, yaz aylarında hayvanların korunması için toplumun daha duyarlı olması gerektiğinin altını çiziyor.
Haber: Furkan Konu